5 تکنیک کنسول گوگل برای آنالیز سئو سایت

کنسول جستجوی گوگل تکنیک های زیادی دارد که می تواند در سئو وب سایت نقش بسیار موثری بگذارد. اگر بخواهید 5 تکنیک کنسول گوگل که کمتر از آن استفاده شده و به عنوان راز مخفی باقی مانده استفاده کنید، این مقاله به شما کمک می کند.

کنسول جستجوی گوگل جعبه ابزاری خوبی برای هر وب سایتی به حساب می آید. به همین دلیل است که بسیاری از وبمستران می توانند، مشکلات فنی بسیاری را حل کنند و با وجود آن نیازی به ابزارهای دیگر نداشته باشند.

با اینکه بسیاری از ویژگی های نسخه قدیمی مثل تستر Robots.txt ، آمار خزیدن و غیره به نسخه جدید کنسول گوگل اضافه نشده است اما ابزار های متنوع آن باعث شده کنسول گوگل بسیار مفید باشد.

1. ابزار URL inspection

کنسول گوگل توانسته در مقابل ابزارهای قدیمی وبمستر گوگل عملکردی را ارائه کند تا بتوانید پاسخی از ربات های گوگل دریافت کنید و مشکل دیر ایندکس شدن صفحات را حل کنید.

دقیقا زمانی که در انتظار بازگشت گوگل هستید و می خواهید بعد از بروزرسانی ( آپدیت ، پست های جدید و… ) سریع تر سایت خزیده ( مرور ) شود، با این ابزار می توانید صفحات ایندکس نشده، علت و مشکلات آن را بفهمید.

این خطاها می تواند از اشتباهات AMP ، خطاهای نمایش موبایل ( موبایل فرندلی ) ، خطای کدهای اسکیما وضعیت ایندکس باشد. برای مشاهده موارد خود ابتدا گزینه URL Inspector را انتخاب کنید و در کادر جستجو آدرس صفحه دلخواه خود را وارد کنید.

  • بررسی وضعیت ایندکس یک URL : وضعیت فعلی، اطلاعات دقیق ایندکس ودلیل ایندکس نشدن یک صفحه نمایش داده می شود.
  • یک URL جدید را بازرسی می کند : با این ویژگی بررسی صفحاتی که قادر به مرور توسط ربات های گوگل هست یا خیر، آخرین تاریخ خزیدن، وضعیت آخرین خزیدن و غیره را نشان می دهد.
  • مشاهده ایندکس صفحه : در این قسمت می توانید تصویری از نحوه چگونگی مشاهده ربات های گوگل از صفحات را ببینید.
  • مشاهده لیست منابع آپلودی، خروجی جاوا اسکریپت و سایر اطلاعات : لیستی از منابع و کد صفحات و اطلاعات بیشتر را با یک کلیک روی لینک اطلاعات بیشتر مشاهده می کنید.
  • AMP صفحات : بررسی و اشتباهات AMP نمایش داده می شود.

2. رفع خطاهای مبهم URL مانند Soft 404s

در گزارش گیری های کنسول گوگل خود حتما با خطای Soft 404s مواجه شده اید. خطای Soft 404s با خطای Not Found 404 متفاوت است.

به این معنی است که شما در حال نشان دادن صفحه ای به کاربر هستید که وجود ندارد. اما HTTP Status Code مربوط به این صفحه کد 200 ( وضعیت خوب ) را نشان می دهد که البته همیشه به راحتی نشان داده نمی شود. مگر اینکه تگ به آن اضافه کرده باشید.

3. بررسی کلمه کلیدی عمیق تر در اجرای صفحات رتبه بندی شده

برای بررسی کلمات کلیدی عمیق تر به قسمت Performance کنسول جستجوی خود بروید. این بخش از کنسول گوگل تعداد کلیک های دریافتی ، میانگین نمایش، کلیک روزانه ومیانگین جایگاه روزانه را نشان می دهد.

اگر بتوانید عمیق تر به نتایج خود دست پیدا کنید و اطلاعات صفحاتی را پیدا کنید که کوئری خاصی برای رتبه بالای خود داشته ، می توانید بر اساس آن استراتژی های جدیدی به موارد سایت اضافه کنید.

در قسمت Performance کنسول جستجو گوگل  NEW + بروید و اطلاعاتی که می خواهید بررسی شوند را انتخاب کنید. در بین محتوا به دنبال کوئری در صفحه با رتبه بالا باشید.  حال روی Query کلیک کنید.

سپس در صفحه بعدی تمام صفحاتی که رتبه بالایی در جستجو داشتند، براساس کوئری درج شده نمایش داده می شود. این جستجو می تواند بر اساس کشور، دستگاه های مورد استفاده ( موبایل یا دسکتاپ ) تعییر می کند.

این کوئری ها می توانند باعث نزدیک شدن صفحات به موضوع خاصی شوند. با این روش یک تجربه جستجوی کاملا متناسب در سایت برای کاربران فراهم کردید.

4. ابزار Removals URL

این ابزار کنسول گوگل برای حذف موقت URL های وب سایت است که دیگر ارزشمند نیستند و مشکل برای سایت ایجاد می کنند. البته اسم این ابزار گمراه کننده است چون نمی تواند برای همیشه صفحات را حذف کند و محتوا فقط به طور موقت پنهان نگه می دارد و ربات های گوگل همچنان آن را ایندکس می کنند.

برای حذف آدرس های خود کافیست آدرس URL را وارد کنید و با کلیک بر روی دکمه ادامه درخواست خود را ارسال کنید.

این روش حذف در حدود 90 روز URL مورد نظر از نتایج جستجو و حافظه کش گوگل حذف می شود. زمانی که درخواست خود را ارسال می کنید احتمالا باید در انتظار حذف بمانید و کمی فرصت دارید تا در صورت منصرف شدن از حذف آن را لغو کنید.

5. پیدا کردن زمینه خطا و مشکلات در کنسول گوگل گوگل

آخرین موردی که در کنسول گوگل در این مقاله داریم راهکاری برای شناسایی زمینه اصلی خطاهای وب سایت و درک مشکلات گزارش شده توسط این ابزار است.

برای رفع مشکلات ایندکس صفحات به راحتی می توانید درکنسول گوگل مشاهده کنید و با احتیاط مشکلات سایت را بررسی کنید. همچنین با یادگیری مسائل مختلف و پیچیده سرچ کنسول گوگل ، شناسایی مسائل را سریع تر کنید.

با توجه به پیشنهاداتی که کنسول گوگل به شما ارائه می کند می تواند بدون نیاز به هزینه بیشتر برای دریافت ابزارهای اضافی مشکلات جدی را شناسایی و حل کنید.